Održano treće izdanje trail utrke “Litice oko Virovitice”

0
foto: Tin Szabo i Kristijan Toplak

Trail utrka “Litice oko Virovitice”, jedna od najljepših sportsko-turističkih manifestacija ne samo na području grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, i šire, a u subotu je održana u svom trećem izdanju.

Start i cilj utrke i ove je godine bio ispred Mjesnog doma u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ. Sudjelovalo je 360 trkača iz četiri zemlje (Hrvatska, Mađarska, Srbija i Ukrajina). Start prve i najduže utrke počeo je u 10:30 na Crvenoj stazi dugačkoj 33 kilometara. Petnaest minuta kasnije startali su natjecatelji na Plavoj stazi (19 kilometara), a u 11 sati, uz zvuk startnog pištolja, jurnuli su prema cilju natjecatelji Žute staze, koji su prirodu ovoga dijela Virovitičko-podravske županije upoznavali na 7 kilometara dugoj dionici.

Okupljene sudionike, volontere i sve koji su sudjelovali u organizaciji, na samom početku, pozdravili su zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlaste Honjek – Golinac, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martine Bunić, gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Alena Bjelice i predsjednika Mjesnog odbora Sveti Đurađ Ivana Ćavarušića, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Ivica Kirin i tajnica Sportske zajednice VPŽ, ujedno i glavnog organizatora manifestacije, Dora Međimorec.


Sponzori su osigurali nagrade za najbolje, a dodijelio ih je zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, koji je tom prigodom čestitao pobjednicima, i svima koji su sudjelovali u trećem izdanju ovog traila. Pobjednik utrke na 33 kilometra u muškoj konkurenciji bio je Csongor Tankovics iz Atletskog kluba Outdoor Paradise, a pobjednica iste utrke u ženskoj konkurenciji Ines Jozić iz Ultramaraton kluba Mazator. Najbolji u utrci na 19 kilometara bili su Ante Živković iz Atletskog kluba Fit i Sara Špiranec iz Atletskog kluba Virovitica. U utrci dugoj 7 kilometara briljirao je Saša Horvat, dok je u konkurenciji žena prva u ciljnu ravninu utrčala Ivana Zeljko iz Atletskog kluba Međimurje. Organizator utrke bila je i ove godine Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije uz potporu Sportske zajednice grada Virovitice. Potporu su dali i Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Turistička zajednice Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednice grada Virovitice. Više informacija pogledajte na stranicama virovitičko-podravske županije (vpz.hr)