Održano 15. izdanje Svjetskog gimnastičkog kupa “DOBRO World Cup

0
foto: OBŽ

Jubilarno 15. izdanje Svjetskog gimnastičkog kupa „Dobro World Cup“ održano je ovoga vikenda u osječkoj dvorani Gradski vrt te je još jednom dokazalo da je brend Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Na pobjedničko postolje popeo se Osječanin Aurel Benović, koji je u preskoku osvojio zlatnu medalju.

U Osijek je došlo više od 100 svjetskih gimnastičara i gimnastičarki, među kojima i nositelji olimpijskih, svjetskih i europskih odličja, a hrvatsku reprezentaciju sastavljenu od devet sportaša predvodili su srebrni olimpijci Tin Srbić i Filip Ude te Osječanin Aurel Benović. Otvorenju natjecanja prvog finalnog dana nazočili su obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić te potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić.

– 15. izdanje Svjetskog gimnastičkog kupa poklopilo se s godinom u kojoj Osječko-baranjska županija nosi laskavu titulu Europske regije sporta, a jedan od razloga zašto je baš naša županija zavrijedila tu titulu zasigurno je i odlična organizacija ovog prestižnog natjecanja. Čestitam organizatorima na trudu zahvaljujući kojem sve ove godine u grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju dovode najbolje svjetske gimnastičare, a osječku publiku uveseljavaju njihovim vrhunskim izvedbama – kazao je Lukić.

Nedjeljna finala pratio je i zamjenik župana Josip Miletić koji je imao čast dodijeliti medalju srebrnom Tinu Srbiću na preči.