Od sutra zabrana sporta u zatvorenom i prelazak granice s brzim antigenskim testom

0
foto: pixabay

Od sutra ponovno su na snazi strože epidemiološke mjere koje su uzrokovane povećanjem broja novooboljelih u Hrvatskoj, a posljednji tjedni zabilježeni rast je čak 47 posto. Podsjetimo kako je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj novopozitivne 2.623 osobe.

Produžene su mjere za trgovine i javni prijevoz, a izmjene se odnose na okupljanja. Tako od sutra do 15. travnja ponovno se ne smiju održavati sportovi u zatvorenom, dok teretane smiju raditi te sportovi na vodi. Treninzi u zatvorenom dozvoljeni su za prvi i drugi rang natjecanja te za vrhunske sportaše. Također je ograničen, odnosno zabranjen rad dječjim igraonicama i radionicama u zatvorenim prostorima.

Izmjene su uvedene i u pravila zabrane prelaska državne granice, odnosno ulaska u Hrvatsku. Tako će od sada putnici u Hrvatsku moću ući s brzim antigenskim testom, potvrdom o cijepljenju ili potvrdu o prebolijevanju covida-19 ne starijom od 18 dana. Jednako tako djeca do sedam godina starosti ne moraju imati negativan test ukoliko putuju s roditeljima ili skrbnicima koji ga imaju.