Od 1. travnja u Slavonskom Brodu besplatan gradski prijevoz

0
foto: Grad Slavonski Brod/arhiva

Grad Slavonski Brod od 1. travnja do 30. lipnja 2024. godine provodi pilot projekt besplatnoga gradskog prijevoza za sve građane i posjetitelje.

Cilj je u trajanju od tri mjeseca utvrditi interes građana za javnim gradskim prijevozom. Nakon probne faze i ovisno o interesu građana raspisat će se natječaj za tako organiziran prijevoz. 

Od 1. travnja umjesto dosadašnjih sedam gradskih linija, javni gradski prijevoz bit će organiziran kroz njih osam. Uvodi se i nova, tzv. kružna linija koja će nadopunjavati najfrekventnije lokacije u gradu, odnosno uži centar grada; od Korza, tržnice, bolnice, Doma zdravlja na Plavom polju, Svačićeve ulice kod trgovačkih centara te trgovačkog centra i graničnog prijelaza u Ulici Josipa Rimca. Tom se linijom postiže učestalost polazaka za građane te se povezuje s ostalim gradskim linijama na terminalu javnog gradskog prijevoza koji se nalazi na Trgu hrvatskog proljeća, iza postojeće prodavaonice. Terminal je početna i završna točka svih linija gradskog prijevoza.

Novim linijama obuhvaćen je i dio Mjesnog odbora „Dr. Ante Starčević“, odnosno Branimirova ulica, Naselje Marka Majstorovića, Ulica Vida Došena i Ulica Josipa Bašića koje postaju sastavni dio Linije 4 (Šestinac). Linija 3. i Linija 5. povezuju Ulicu Petra Svačića, Dom zdravlja i Ulicu Josipa Rimca (granični prijelaz i trgovački centar).

LINIJA O: Kružna linija – Terminal – Grad – Terminal

LINIJA 1: Terminal – Brodsko Vinogorje – Terminal

LINIJA 2: Terminal – Podvinje – Terminal

LINIJA 3: Terminal – Brodski Varoš – Terminal

LINIJA 4: Terminal – Šestinac – Livada – Terminal

LINIJA 5: Terminal – Jelas – Terminal

LINIJA 6: Terminal – Bjeliš – Terminal

LINIJA 7: Brdska linija