OBŽ: 290 novooboljelih, 7 preminulih – u KBC Osijek dolaze pomoći djelatnici iz drugih bolnica

0
foto: OBŽ

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo u posljednjih 24 sata testirano je ukupno 606 uzoraka od kojih je 290 pozitivno.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (159), a slijede područja gradova/općina Valpovo (20), Čepin (16), Đakovo (15), Našice, Belišće i Bizovac (po 8), Bilje (7), Petlovac (6), Koška (5), Darda i Đurđenovac (po 4), Marijanci i Petrijevci (po 3), Antunovac, Donji Miholjac, Drenje, Kneževi Vinogradi, Podgorač, Popovac, Šodolovci i Vuka (po 2), Beli Manastir, Čeminac, Draž, Erdut, Gorjani, Satnica Đakovačka, Semeljci i Vladislavci (po 1).

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 178 covid pozitivnih pacijenta od kojih je 40 na respiratoru. U našičkoj općoj županijskoj bolnici hospitalizirana su 44 pacijenta.

U posljednja 24 sata preminulo je sedam osoba s područja Osječko-baranjske županije. Najstarija preminula osoba rođena je 1929., a najmlađa 1962. godine, a uz COVID-19 svi su imali i druge komorbiditete.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 2405 osoba. Policija je izvršila 26 provjera poštivanja mjera samoizolacije te nije utvrđeno kršenje.

Također je policija izvršila 63 provjere ugostiteljskih objekata i nije utvrđeno niti jedno kršenje. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 198 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to najviše u prodavaonicama i trgovinama (165), trgovačkim centrima (12), ugostiteljskim objektima (6), benzinskim postajama i pekarnicama (po 5) te drugim objektima. U 43 slučaja utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje.

Ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić na konferenciji za medije otkrio je kako u ispomoć dole medicinske sestre i tehničari iz četiri druge bolnice. Radi se o djelatnicima koji su do sada radili na intenzivnim odjelima te će u KBC-u Osijek raditi u respiracijskom centru. Također naglašava kako imaju dovoljan broj liječnika i opreme, ali da im nedostaje sestara i tehničara koje su mobilizirali.