Objedinjuju se domovi zdravlja Vinkovci, Vukovar i Županja

0
foto: VSŽ

U ustanovu Dom zdravlja Vukovarsko- srijemske županije objedinit će se domovi zdravlja Vinkovci, Vukovar i Županja, prema odluci koju je u četvrtak donijela Županijska skupština Vukovarsko- srijemske županije.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Marko Adamović pojasnio je da je objedinjavanje domova zdravlja zakonska obveza koja se mora provesti do 1. listopada.

Sjedište županijskog Doma zdravlja bit će u Vinkovcima, a za privremenog ravnatelja imenovana je sadašnja ravnateljica Doma zdravlja Županja Luca Lešić.

Važno je reći da će samo uprava biti centralizirana, dok će obujam zdravstvenih djelatnosti i usluga i dalje biti na istim mjestima na kojima su se dosad pružali, u skladu s Mrežom, tako da neće biti problema u organizaciji pružanja usluga stanovnicima, odnosno onima kojima su te usluge potrebne, rekao je Adamović.

Na sjednici Skupštine Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko- srijemske županije dana je suglasnost za sklapanje ugovora o nabavi za početak radova izgradnje ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Županji, za što je, kaže Adamović, novac već osiguran.

– Financiranje će biti riješeno kroz decentralizirano financiranje, uz udio županijskih novčanih sredstava i sredstava same ustanove. Procijenjena vrijednost radova je 974 tisuće eura, a odmah nakon dobivanja suglasnosti krećemo u postupak javne nabave, rekao je i izrazio uvjerenje da će u kasno proljeće prvi bageri biti na terenu i krenuti u izgradnju tog objekta u Županji.