Obiteljski liječnici ogorčeni zbog najave kontrolora HZZO-a

0

FOTO:PIXABAY

Strukovna udruga liječnika praktičara opće, odnosno obiteljske medicine, Koordinacija liječnika hrvatske obiteljske medicine (KoHOM), u utorak navečer oglasila se na Facebooku zbog najave kontrolora HZZO-a koji su se ovog tjedna najavili obiteljskim liječnicima diljem Hrvatske. prenosi N1.

“Diljem RH obiteljskim liječnicima ovih su se tjedana najavili kontrolori HZZO-a. Dok RH bilježi rekorde u broju zaraženih, udvostručuje se broj umrlih, bolnički kapaciteti pucaju, lijlečnici umirovljenici hrabro se odazivaju pozivu upomoć izlažući se riziku obolijevanja od teške bolesti i smrti, epidemiolozi više ne uspijevaju pratiti kontakte, studenti medicine pohrlili su upomoć, obiteljska grca s po 100 – 150 i više kontakata dnevno, uz sve to provodeći cijepljenje nikad većeg broja pacijenata, naši hrabri HZZO kontrolori također su se izgleda odazvali ministrovom pozivu na opću mobilizaciju zdravstva!

Spremno čekaju da im se još isti dan dostavi sva moguća dokumentacija o pacijentima na bolovanju kako bi procijenili je li ono opravdano ili nije i kako bi našli kakav zgodan razlog da kazne obiteljskog liječnika. Nekima su kontrolirali propisivanje lijekova po preporuci bolničkih doktora, nekima je li točka u šifri dijagnoze na pravom mjestu, neke provjeravali jesu li na radnom mjestu…

I sav taj težak i u ovom trenutku za hrvatsko zdravstvo presudno važan posao, radili su naravno iz daleka, iz svojih toplih ureda jer sačuvaj bože narušavati tešku epidemiološku situaciju u zemlji. #budimoodgovorni, naravno.

Sve samo da se pomogne onima na prvoj crti”, napisali su iz KoHOM-a.