Obitelj pokojnog Gorana: To što je Banožić rekao je sramotno

0
foto: Ilustracija /Vinkulja /YT

Bivši HDZ-ov ministar obrane Mario Banožić je u intervjuu za RTL izjavio da nije pretjecao kamion kada se dogodila nesreća u kojoj je poginuo 41-godišnji Goran Šarić. Banožić je medije optužio da lažu u vezi pretjecanja te da frontalnog sudara nije bilo.

Ako sam kočio, nisam mogao pretjecati, kazao je bivši HDZ-ov ministar obrane Mario Banožić u intervjuu za RTL gdje je izjavio da nije pretjecao kamion kada se dogodila nesreća kod Vinkovaca u kojoj je poginuo 41-godišnji Goran Šarić. Također tvrdi da nije bio pod utjecajem alkohola, a izmjerenih 0,2 promila je, kaže, od etilnog alkohola koji je korišten pri dezinfekciji kad su mu vadili krv.

Obitelj Gorana Šarića zgrožena je njegovim medijskim istupom i izjavama.

“Mogu samo reći da je to što je rekao sramotno i da je prevršio svaku mjeru tim izjavama, ali zasad nećemo detaljnije izlaziti u javnost, već ćemo se o svemu konzultirati s našim odvjetnikom i tu situaciju rješavati na sudu”, rekao je za Jutarnji član obitelji pokojnog Gorana, a isto je potvrdio i odvjetnik obitelji Hrvoje Šutalo.

“Obitelj je zgrožena ovim istupom i izjavama, ali još uvijek nisu spremni istupiti javno i reći sve što misle o ovom slučaju i izjavama bivšeg ministra. Vidite da ni dosad obitelj nije željela javno istupati, poštujući pravo svakoga da se obrani na sudu, ali nakon ovakvog istupa ponovno ćemo razmotriti situaciju i odlučiti se za daljnje korake”, rekao je Hrvoje Šutalo, odvjetnik iz Vinkovaca, kojeg je obitelj Šarić izabrala da ih zastupa u ovom predmetu. 

Brat poginulog Gorana za 24 sata je izjavio da Banožić obitelji nije izrazio ni sućut. “Još će moj brat biti kriv”, rekao je.

Policija kaže da je pretjecao i da se frontalno sudario

PU vukovarsko-srijemska je 12. studenog prošle godine priopćila da je Banožić pretjecao kamion i frontalno se sudario s automobilom koji je nadolazio iz suprotnog smjera.

“Očevidom prometne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 44-godišnji vozač (državni dužnosnik) osobnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, obavljao radnju pretjecanja s lijeve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak.

Uslijed zadobivenih ozljeda 40-godišnji vozač je preminuo na mjestu događaja, dok su 44-godišnjeg vozača djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima te potom u Klinički bolnički centar Osijek na daljnje liječenje. Po nalogu zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, nad tijelom preminulog vozača obavit će se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici ‘Dr. Juraj Njavro’ u Vukovaru.

Od 44-godišnjeg vozača su izuzeti nesporni uzorci krvi i urina radi analize”, priopćila je u studenom prošle godine vukovarsko-srijemska policija.