Obilježen Dan Vukovarsko-srijemske županije, događanjima nazočan i premijer Plenković

foto: VSŽ

Svečanom sjednicom Županijske skupštine, u Županji je danas obilježen Dan Vukovarsko-srijemske županije, a obilježavanju je nazočan bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Činjenica da ćemo od 1. siječnja postati dio Schengena i eurozone je kolosalni uspjeh hrvatske vanjske politike”, ocijenio je premijer Plenković u govoru tijekom svečane sjednice Županijske skupštine, održane u kinu Mladost, dodajući kako je 2022. godina i godina u kojoj se napredovalo i u realizaciji projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

“Samo ova županija je dobila investicija u iznosu četiri milijarde kuna”, naveo je rekavši kako reforme koje je provodila i provodi Vlada donose velike rezultate koje osjete svi građani Republike Hrvatske.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić ustvrdio je kako se Vukovarsko-srijemska županija nalazi na dobrom putu oporavka navevši kako je dobit županijskog gospodarstva porasla za više od 50 posto, a raste i zaposlenost, snažno se razvija i turizam te se bilježe pozitivni pomaci i u drugim područjima.

“Želimo napredovati i imamo i ideje te smo zahvalni na svakoj pomoći”, kazao je rekavši kako se županija u svome razvoju oslanja na bespovratna sredstva EU te bi kod realizacije takvih projekata velika pomoć bila stvaranje izdašnih fondova za njihovo predfinanciranje. Zauzeo se i za regionalni ustroj velikih državnih poduzeća poput Hrvatskih šuma i stvaranje profitnih i centara izvrsnosti.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora, Dan županije čestitao je saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić poručivši kako je zajedništvo jedino što građanima najistočnije hrvatske županije može donijeti prosperitet i napredak u budućnosti.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je svećeniku u miru, vlč. Marku Bubalu i ravnateljici Gradskog muzeja Vukovar Ružici Marić.

Prije svečane sjednice Županijske skupštine, kojoj je nazočan bio i ministar obrane Mario Banožić, položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima dok je u Župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja svetu misu predvodio pomoćni biskup đakovački i osječki, mons. Ivan Ćurić.