Obilježavanje Dana grada Vinkovaca uz raznolik program i brojne koncerte

0
foot: Press032.com

Ovogodišnji Dan grada Vinkovaca bit će obilježen raznovrsnim program koji je danas i predstavljen na konferenciji za novinare u Gradskom parku, a u kojem se pored svečane sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se zaslužnima dodijeliti nagrade i priznanja, izdvaja koncert “Sjećanje na Kiću” u spomen na Krunoslava Kiću Slabinca kojim će se odati počast tom pjevaču, zabavljaču i velikom zaljubljeniku u Slavoniju.

„Odlučili smo organizirati koncert, prvi takav u Hrvatskoj poslije njegove smrti, koji smo nazvali „Sjećanje na Kiću” i kojim ćemo odati počast tom velikom pjevaču i zabavljaču, zaljubljeniku i promotoru Slavonije, Baranje i Srijema, legendi hrvatske tamburaške i i zabavne glazbe. Nastupit će šest tamburaških sastava i estradni umjetnici, njegovi prijatelji od Vere Svobode, Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka Štefa i niza drugih. Vinkovci koji su uvijek bili i jesu metropola Šokadije nastojat će mu se odužiti na ovaj način”, kazao je Zvonimir Lišćić, predsjednik Vinkovačkih šokačkih rodova koji su organizatori toga koncerta koji će se održati u utorak, 20. srpnja.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako su u organizaciju ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Vinkovaca, pored Udruge Vinkovački šokački rodovi uključeni, svaka sa svojim programom, i Moto klub Vinkovci te Vinkovački lađari.

„Zahvaljujem svima koji će sudjelovati, a građane da dođu i poprate sve sadržaje, da budu potpora onima koji sve to pripremaju, ali i da uživaju u svemu što predstoji, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera jer još uvijek moramo svi čuvati jedni druge. Osmislili smo zanimljiv program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić dodajući kako će se u organizaciji Grada Vinkovaca u nedjelju, 18. srpnja održati koncert Tonija Cetinskog.

U organizaciji Moto kluba Vinkovci u petak, 16. i subotu, 17. srpnja u parku Lenije održat će se program “Dođi u Vinkovce” s raznovrsnim događanjima i koncertima među kojima i Gorana Bareta i Majki.

Udruga Vinkovački lađari i Kajak kanu klub Vinkovci u subotu, 17. srpnja organizirat će na Bosutu tradicionalni maraton lađa osoba s invaliditetom, maraton lađa mladih osoba te kajakašku regatu i bogat popratni program.

Sveta misa za Dan grada bit će služena u nedjelju, 18. srpnja, u 10,30 u Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona, a svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se na sam Dan grada i balgdan nebeskog zaštitnika Vinkovaca sv. Ilije, u utorak, 20. srpnja, u 11 sati u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić”.