Novi navijački sukob u Vukovaru, privedeno 6 osobe od kojih su dvije završile u istražnom zatvoru

0
foto: MB PRESS

U svome redovitom izvješću PU je izvijestila kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 21-godišnjakom koji su 18. siječnja, u službenim prostorijama policije, tijekom prekršajne obrade zbog narušavanja javnog reda i mira, tjelesno napali policijskog službenika. Prema navodima policije 18. siječnja, oko 15.30 sati, policija je u vukovarskoj Ulici dr. Ante Starčevića spriječila narušavanje javnog reda i mira u kojem je sudjelovalo više osoba, pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, među kojima i osumnjičeni 27-godišnjak i 21-godišnjak. Policijski službenici su potom priveli šest osoba u službene prostorije policije radi prekršajne obrade zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

„Tijekom prekršajne obrade 27-godišnjak i 21-godišnjak su tjelesno napali policijskog službenika, uslijed čega mu je 21-godišnjak rukom zadao udarac u predjelu glave.  Radi odbijanja napada na sebe, policijski službenik je nad 21-godišnjakom uporabio sredstva prisile tjelesnu snagu. U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar utvrđeno je kako su policijski službenik te 27-godišnjak i 21-godišnjak lakše ozlijeđeni. Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile opravdanom i zakonitom“, izvijestila je PU.

Obojica osumnjičenih su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Protiv 21-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo Napad na službenu osobu, dok je protiv 27-godišnjaka podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi. Obojici su uručeni i prekršajni nalozi zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika te obavezni prekršajni nalozi zbog neimanja osobne iskaznice.

Tijekom prekršajne obrade utvrđeno je kako je privedeni 29-godišnjak prekršio određenu mjeru samoizolacije te mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog, dok je 28-godišnjaku koji je posjedovao raspršivač neškodljivih tvari uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Sudac istrage rješenjem je odredio istražni zatvor 21-godišnjaku i 27-godišnjaku u trajanju od mjesec dana te su predani u Zatvor u Osijeku.