Novi emotivni uradak tamburaškog sastava Kas

0
foto: CROREC

Unatoč otežanim okolnostima rada uzrokovanih pandemijom, tamburaški sastav Kas ide dalje i donosi nam svoj novi spot za pjesmu “Savski suton”.

Pjesma je premijerno trebala biti izvedena krajem siječnja na Glazbenom festivalu Šokačke pisme u Županji koji je zbog pandemije prebačen za svibanj. Glazbu potpisuje frontmen Kasovaca, Dinko Glavaš, tekst Lana Glavaš dok je aranžman povjeren producentu Željku Nikolinu u čijem studiju je pjesma i snimljena.

Kasovci se nakon nekoliko godina ponosno vraćaju festivalu koji ih je iznjedrio i lansirao u sam vrh hrvatske tamburaške scene. Pjesme “Nemoj reći ni riječ”, “Onda si došla ti” i “Slušaj mene, nema greške” samo su neke od pjesama koje su dečki predstavili na festivalu u Županji. Osim što su pjesme Kasovaca sa županjskih Šokačkih pisama jako dobro prihvaćene kod slušatelja, njihovu kvalitetu i popularnost potvrđuju i dvije prve te jedna druga festivalska nagrada.

Dečki su kroz dvanaest godina djelovanja nastupali na raznim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, ali složno odgovaraju da su Šokačke pisme svakako je jedan od najdražih festivala na kojima se nastupali.

“Ova pjesma rezultat je zajedničkog rada mene i moje supruge. Nastajala je malo duže, naime, Lana je tekst napisala još kao studentica u Zagrebu. Neko vrijeme je stajao u ladici, a nakon što mi je ga je pokazala, odlučio sam ga uglazbiti. Ovo ja naš prvi uradak i zbog toga mi je posebno drag”, rekao nam je Dinko Glavaš, pjevač Kasa.

“Tekst za pjesmu ‘Slavonski suton’ nastao je u trenucima nostalgije za mojim gradom i zavičajem. Nikada nisam očekivala da će prerasti u pjesmu, ali muž je imao druge planove. Jako dobro funkcioniramo u tandemu i uživam u našem zajedničkom kreativnom procesu. Jako mi je drago što je pjesmu opjevao baš Kas”, ističe Lana Glavaš, autorica teksta.

Snimanje spota za novi singl dečki su povjerili produkcijskoj kući Studio 55 iz Županje. Spot je sniman u Županji na obali Save, a glumačka ekipa sastavljena od Županjaca potvrđuje povezanost Kasa i Županje. Ekipa iz Studija 55 pjesmi prepunoj emocija, sjete i nostalgije dodala je još jednu dimenziju i zaokružila ovaj sjajan uradak iz glazbene radionice Kasovaca.