Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Lipika je Tomislav Lneniček

0
foto:COPMAS.COM.HR

U Lipiku je jučer predstavljen kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika, to je Tomislav Lneniček, ujedno i predsjednik lipičkog ogranka ove stranke. Predstavljanju kandidata nazočio je i glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina, kao i kandidati koalicije Domovinskog pokreta, Mosta i nezavisnih za župana i dožupanicu Požeško-slavonske županije, Josip Ređo i Vedrana Vondrak.

Premda nisam rođeni Lipičanin, moja djeca jesu, oni su prve korake napravili po Lipiku. Moja djeca su moj motiv da se politički aktiviram kako bi im kao roditelj ostavio bolje mjesto za život nego što sam ga ja našao. Isto tako, želja mi je da živimo u gradu gdje svatko tko želi raditi i živjeti može podizati svoju obitelj.“, naglasio je na samom početku svojeg predstavljanja Tomislav Lneniček.

Predstavljanje je održano ispred lipičkog Kursalona kojeg je Lneniček okarakterizirao kao tridesetogodišnji spomenik jedne promašene politike. 

Josip Ređo, kandidat za župana ovom je prigodom kazao kako su posljednje rukovodeće garniture, gotovo svih lokalnih jedinica te u konačnici same Požeško-slavonske županije kompletno popadale na ispitima morala, časti i sposobnosti.

Moj tim i ja smo potpuna suprotnost od njih. Dokazano smo sposobni, bez afera i optužnica i osjećamo se spremni razviti županiju. Zato poručujem građanima da izaberu pozitivne promijene i ljude kojima politika nije pisala životopise, ako ne žele više živjeti u jednoj od najsiromašnijih županija u Hrvatskoj.“, rekao je kandidat za požeško-slavonskog župana.

Kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Vedrana Vondrak, rođena Lipičanka i liječnica zaposlena u Toplicama Lipik te, kako je naglasila prva Lipičanka koja je kandidatkinja za dožupanicu.

Nadovezavši se na izjave svojih prethodnika, napomenula je da im je stvaranje radnih mjesta na prvom mjestu. Svjesna da će tijekom predizborne kampanje biti raznovrsnih obećanja, poput asfaltiranja prometnica i slično, istaknula je da je nužno zaustaviti iseljavanje koje je primjetno.

Podršku kandidatima dao je i Darijo Žepina, glavni tajnik Domovinskog pokreta.

Mi želimo mijenjati ove ustaljene politike koje su na vlasti trideset godina, odnosno interesne sfere ljudi koji politiku doživljavaju kao sredstvo za stvaranje osobnog prosperiteta.“, rekao je glavni tajnik te istaknuo da je demografska slika naše županije, ali i države poražavajuća pa će se oni potruditi da te trendove zaustave.