NK Osijek spreman i hrabar ide po bodove i na Maksimir

0

Dinamo-Osijek. 21. kolo HT Prve lige, stadion Maksimir, Subota 13.2.2021, 17:30. .

Utakmica je to s etiketom pravog derbija, u punom smislu – najznačajnijeg ove sezone, što potvrđuju pozicije na tablici, forma i gard u oba tabora. Iako je Bjelica uoči puta ponovno „spuštao loptu” : – Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu što stvarno nije floskula. Imamo još 15 utakmica nakon ove i kakav god rezultat bio, ništa neće biti riješeno, ni u jednom pravcu. Još je jako puno bodova u igri da bi se ostvario naš krajnji cilj, započeo je Nend Bjelica na redovnom „druženju” s novinarima.

Podsjetimo, Osječani su ranije na Maksimiru pod vodstvom Ivice Kuleševića stradali 4:1. Dolaskom Bjelice u Gradskom vrtu uzvraćeno je pobjedom 2:0, a pred rundu broj tri, u trenutku kada su momčadi bodovno izjednačenje, s istim međusobnim omjerom i samo gol razlikom na strani lidera, očekivanja su s pravom iznimna. Potvrđuje to i stopostotni niz u nastavka prvenstva, bez primljenog gola: – Pobjednički gard imamo od prvog dana otkako sam ja tu i ne priznajem ništa drugo. Naravno da se ne može uvijek pobijediti, može doći lošiji dan, međutim u svaku utakmicu ulazimo s vjerom i naumom da možemo doći do tri boda. Naši posljednji rezultati daju nam apsolutno pravo za to. Imperativ je da damo svoj maksimum, naglasio je trener Bijelo-plavih i za kraj priznao da bi mu pobjeda na Maksimiru bila jedna od najdražih u karijeri. Ranije, uspjelo mu je to kao igraču Osijeka 2000. godine, potom za kormilom bečke Austrije, a sada vrijeme je za treću!

Moguća nova imena u svlačionici do kraja zimskog mercata

– Kraj prijelaznog roka je u ponedjeljak (15.2.) i radimo na tome da dovedemo još jednog napadača i krilnog napadača. Možda već danas uspijemo nešto od toga realizirati, ako ne, nadam se da ćemo uspjeti do ponedjeljka. Isto tako, postoji mogućnost i još nekih odlazaka, zaključio je Bjelica čija je momčad nakon poslijepodnevnog treninga u petak otputovala u Zag