Nexe s uvjerljivom pobjedom nastavio europski put

0
foto: RK NEXE

Rukometaši NEXE-a nastavljaju svoj iznimno uspješan niz u Europskoj ligi, ostvarivši četvrtu pobjedu u četiri odigrane utakmice u skupini D. “Gromovi” su ponovno nadmašili slovačku momčad iz Povazske Bystrice, osiguravši si tako prolazak u drugi krug natjecanja.

Unatoč visokom porazu na domaćem terenu prije tjedan dana, gosti iz Slovačke pokazali su se žustro i izazovno u utorak navečer u Našicama. U prvom poluvremenu stvarali su značajne probleme obrani NEXE-a, čak su nekoliko puta imali minimalno vodstvo. Međutim, domaći su brzo uspostavili kontrolu, odvajajući se u 13. minuti s tri gola prednosti. Iako su “Gromovi” imali najveću prednost od šest pogodaka u 26. minuti (18:12), Slovaci su uspjeli smanjiti zaostatak na četiri gola do poluvremena.

U drugom dijelu igre, NEXE se dodatno distancirao od protivnika zahvaljujući čvršćoj obrani. Trener Branko Tamše odlučio se za maksimalnu rotaciju momčadi, pruživši priliku mladim igračima poput Lorisa Hromina i Stjepana Javorčeka. Potonji je čak uspio postići lijepi pogodak, što je naišlo na oduševljenje navijača.

Najefikasniji igrač NEXE-a bio je Gal Marguč s osam postignutih pogodaka, dok su se istaknuli i Predrag Vejin sa šest, te Luka Moslavac i Gianfranco Pribetić s po pet golova. Iako pobjeda nije došla s dvoznamenkastom razlikom kao u prethodnim utakmicama, važno je istaknuti da je ostvarena nova pobjeda.

S obzirom da je Skjern svladao Bragu, Našičani su matematički osigurali drugi krug natjecanja. Sljedeći izazov za NEXE bit će gostovanje kod danskog Skjerna sljedeći utorak. Utakmica je zakazana za 18:45 sati, a ekipa kreće na put iz Našica u ponedjeljak.