Nakon teške bolesti preminuo prvi čovjek Podravke Marin Pucar

0
Foto: Podravka

Marin Pucar (49), prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca, jedan od naših najistaknutijih poduzetnika preminuo je nakon teške bolesti u koprivničkoj Općoj bolnici.

Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru, uz još troje braće. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu na temu Teorija i politika marketinga. Nakon toga stekao je i diplomu u menadžmentu maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Također, završio je i Pomak – Podravkinu menadžersku akademiju, javlja Podravski.hr.

Marin se u bogatoj biografiji može pohvaliti i da je završio “Pomak”, poznatiji kao Podravkina menadžerska akademija. Bio je istaknuti član HSS-a, prvi čovjek Županijske gospodarske komore, član Uprave Hrvatske gospodarske komore.

Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik, a potom brzo postao i menadžer. U Podravku je došao 2001. na mjesto direktora prodaje u Danici, a potom preuzima i sektor prodaje, marketinga i razvoja.

Predsjednik Uprave postao je 2017. nakon prijedloga ministra državne imovine Gorana Marića.

Posljednje dvije godine, pod njegovim vodstvom, Podravka je zabilježila rekordan rast prodaje i dobiti, a posebno su se, kao i njezini radnici pod Pucarovim vodstvom, iskazali u vrijeme epidemije koronavirusa.

Pucar je imao dvije kćeri.