Nakon prometne nesreće svađao se s policajcem, a zatim ga i udario

0
foto: Pixabay/Ilustracija

U Velikoj Kopanici, u petak, 22. srpnja, u 22.15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a drugi sudionik prometne nesreće napao policajca udarivši ga u glavu.

Naime, do prometne nesreće je došlo jer je 28-godišnjak upravljajući osobnim automobilom prešao na suprotnu traku, udarivši u automobil kojim je upravljao 47-godišnjak. Nakon udara 28-godišnjak je sa automobilom sletio u odvodni kanal, udarivši u prometni znak, te je u ovoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđen.
Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 0,36 promila, protiv kojeg slijedi prekršajna prijava nadležnom sudu.

Također je utvrđeno da je automobil kojim je upravljao 47-godišnjak neregistriran i tehnički nepregledan, a vozač je odbio ponuđeno alko-testiranje. Ujedno, 47-godišnjak je namjeravao napustiti mjesto događaja, unatoč izdanom upozorenju policajca da to ne može učiniti do okončanja očevida. Pritom je 47-godišnjak omalovažavao i vrijeđao policijskog službenika pogrdnim riječima, nakon čega je i fizički nasrnuo na policajca i udario ga rukom u predjelu glave.


Policijski službenik je prema 47-godišnjaku uporabio sredstva prisile, a koji je potom uhićen i doveden u policijsku postaju. Djelatnici Hitne medicinske pomoći su pregledali 47-godišnjaka, te konstatirali da nema ozljeda. Kasnije je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prevezen na pružanje liječničke pomoći te zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju.

Policijski službenika koji je u događaju lakše ozlijeđen, podnio je kaznenu prijavu protiv 47-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi, te će se po dovršetku liječenja 47-godišnjaka nastaviti daljnje kriminalističko istraživanje. Također protiv navedenog slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, navode u policiji.