NAJAVA: COOLturno ljeto u Pakracu

0

Stigao je kraj školske godine, nastupilo je i popuštanje epidemioloških mjera, a pred nama je ljetni optimizam i svakako duži dani. Stoga, kao i prethodnih godina, a u skladu sa svime navedenim – muzej i knjižnica zajedničkim su snagama, uz ogromnu podršku i angažman suradnika i partnera, složili bogat i raznovrstan program za sve uzraste, objedinjen pod nazivom COOLturno ljeto, doznajemo od ravnateljice pakrčke gradske knjižnice Monike Lucić Fider.

COOLturno ljeto zajednički je naziv programa koji unazad par godina osmišljavaju Gradska knjižnica Pakrac i Muzej Grada Pakraca – u suradnji s brojnim partnerima – pojedincima, udrugama, ustanovama – pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Pakrac.

Cilj COOLturnog ljeta je obogatiti slobodno vrijeme kojeg djeca (i odrasli) tijekom ljetnih praznika imaju napretek, i to upravo zabavnim, ali u isto vrijeme i edukativnim aktivnostima i sadržajima. Kroz ovogodišnji program nastavlja se s tradicijom oživljavanja dvorišta kompleksa Janković – dosta sadržaja smješteno je upravo u taj čarobni prostor, a novost su i sadržaji koji će biti smješteni u prostor nove pakračke šetnice – s namjerom da se pokaže kako taj prostor može biti sjajna ljetna kulturna pozornica!

Svega ima u ovom ljetnom programu – književnosti, čitanja i biblioterapije, kreative, yoge, kvizanja, kazališta, arheologije, filmova, bicikliranja – proučite program, zabilježite si u svoje kalendare i pridružite se!

Ovogodišnji partneri i suradnici su: Ivana Marin, Biljana Krajačić, Katarina Lahovsky Kobetić, Lionella Brisinello, Manuela Papić, Danijel Špelić, Chandra yoga Pakrac, Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik, Sportska Zajednica Grada Pakraca.