Na osječkoj ‘Srednjiki’ obnovljena atletska staza, nogometni kavez te igrališta za košarku i odbojku

0
foto: Grad Osijek

Na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku završeni su radovi na obnovi košarkaškog i odbojkaškog igrališta, atletske staze i nogometnog kaveza. Ukupna vrijednost radova je 85 tisuća eura, izvijestio je u srijedu osječki gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilaska radova.

Radovi su obuhvatili postavljanje novih podloga, mrežica i umjetne trave, bojanje ograda i sprava za vježbanje, kao i saniranje javne rasvjete.

Prošle godine u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom uloženo je 55 tisuća eura za uređenje novog nogometnog terena s umjetnom travom.

“U međuvremenu smo riješili i elektroinstalacije te stolariju u zgradi na Srednjoškolskom igralištu, pa dolazimo do ulaganja od 185 tisuća eura u protekle dvije godine. Riječ je o najvećem i najčešće korištenom javnom igralištu u gradu, stoga mi je izuzetno drago što smo uložili tolika sredstva i što svakodnevno imamo velik broj posjetitelja i rekreativaca, što djece, što starijih”, istaknuo je gradonačelnik Radić.

foto: Grad Osijek

Dodao je kako je iz gradskog proračuna za sport izdvojeno 300 tisuća eura više nego prethodne godine, a čak 600 tisuća eura više nego 2021. godine.

“Ravnomjerno ulažemo u sve dijelove grada, pa tako i u sportske sadržaje. U Donjem gradu rekonstruirali smo Olimpiju, prvi puta nakon više od pola stoljeća, gdje smo napravili novo nogometno igralište za mali nogomet, odnosno rukometno igralište s tribinama, obnovili reflektore, kućice i sve ostalo, a u tijeku su radovi i na glavnom igralištu na Olimpiji. Također, rekonstruirali smo igralište na Sjenjaku, te igralište u Donjem gradu na Vijencu Murse. Napravili smo prvi olimpijski bazen u povijesti grada Osijeka, prvi puta nakon gotovo pola stoljeća rekonstruirali Copacabanu. Velike planove imamo za dalje”, poručio je gradonačelnik.

Među projektima u planu, izdvojio je postavljanje sprava za vježbanje na Vijencu Murse, rekonstrukciju sportske infrastrukture NK Radnik i Grafičar u Josipovcu, te NK Slavonac u Tenji, kao i obnovu tenjskog javnog igrališta.

Alen Nađsombat, predsjednik Zajednice osječkog sporta, rekao je kako broje gotovo 6000 članova, od kojih je oko 3300 djece u sportskim klubovima te oko 10 000 rekreativaca.

foto: Grad Osijek