Na carini oduzeli 30 kg mljevenog duhana

0
foto: Carinska uprava

U suradnji s policijskim službenicima carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Varaždin spriječili pokušaj krijumčarenja sitno rezanog duhana.
Provodeći pojačane mjere nadzora na varaždinskom području carinski službenici Područne jedinice Varaždin i policijski službenici PP Varaždin radi kontrole zaustavili su kod Varaždina osobni automobil marke BMW hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin RH.

Pregledom vozila, u prtljažnom prostoru, pronađene su tri PVC vreće ispunjene s ukupno 29,90 kilograma sitno rezanog duhana namijenjenog daljnjoj prodaji na „crnom“ tržištu.

Pronađeni sitno rezani duhan je oduzet, a protiv osumnjičenog će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona. Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 3.413,08 EUR oduzeto je i vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana, stoji u priopćenju policije.