Na Bajakovu uhićen Britanac za kojim se traga već sedam godina

0
foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je da je u srijedu na graničnom prijelazu Bajakovo uhićen 25-godišnji državljanin Velike Britanije, za kojim je ranije raspisana tjeralica zbog sumnje da je u svibnju 2017. provalio u kuću u Nuštru i odnio nakit.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je provela kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim državljaninom Velike Britanije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, temeljem prijave o provali u obiteljsku kuću u Nuštru iz koje su otuđeni novac i nakit u svibnju 2017. godine, policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili identitet muškarca koji se dovodi u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela. Budući da je bio nedostupan policiji, za osumnjičenim je raspisana potraga, stoji u priopćenju policije.

Slijedom traganja, 25-godišnji državljanin Velike Britanije je uhićen jučer, 6. ožujka, na graničnom prijelazu Bajakovo te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je potvrđena sumnja da je počinio navedenu provalu u obiteljsku kuću i otuđio novac i nakit. Ovom provalničkom krađom je 61-godišnjaku, vlasniku obiteljske kuće, počinio materijalnu štetu u iznosu od više stotina eura, dodaju.

Osumnjičenik je danas, 7. ožujka, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.