Most u Iloku ponovo pušten u promet, ali uz ograničenja

0
Foto: Ivan Matić/Press032

oslije pregleda mosta preko Dunava, koji spaja Ilok i Bačku Palanku, danas od 13 sati ponovno je dopušten promet preko mosta ali samo za osobna vozila.

„Temeljem pregleda mosta dopušta se promet za vozila do 3,5 tona najveće dopuštene mase. Odluka je stupila na snagu danas od 13 sati“, kaže glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković. – Javlja Press032.

Dodaje i kako promet preko mosta za teretna vozila još uvijek nije dopušten kao i da će ta odluka biti prenesena javnosti čim se ona donese. Podsjećamo kako je do zabrane prometovanja mostom došlo nakon što je u noći četvrtak na petak u jedan od stupova mosta udario njemački brod s baržama punim umjetnog gnojiva. Pri tome je od siline udara jedna od barži, s 1000 tona umjetnog gnojiva, potonula, a radi sigurnosti građana sav promet preko ovoga mosta je bio zatvoren. Na teren su odmah izašle sve stručne službe, a kako je do udara došlo na srpskoj strani utvrđivanje je li došlo do narušavanja statike mosta obavljale su srpske stručne službe.