Modrić: Odmah potpisujem mirovinu ako osvojimo SP

foto: HRT

– Ako osvojimo Svjetsko prvenstvo, odmah potpisujem mirovinu, kazao je sa smiješkom kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić na konferenciji za novinare u Dohi uoči sutrašnjeg ogleda protiv Maroka.

Za kapetana hrvatske reprezentacije ovo je već osmo veliko natjecanje. Nastupio je na tri SP-a (2018., 2014., 2006.) i četiri EP-a (2020., 2016., 2013., 2008.).

Modrić je dosad u hrvatskom dresu upisao 155 nastupa, od toga čak 12 na svjetskim prvenstvima. Zanimljivo, Luka je igrao kod šestorice hrvatskih izbornika, Zlatka Kranjčara, Slavena Bilića, Igora Štimca, Nike Kovača, Ante Čačića, te od listopada 2017. kod Zlatka Dalića.

– Ovdje sam kako bi uživao u još jednom velikom natjecanju u hrvatskom dresu, to mi je jedino na umu. Moramo biti zajedno kao što smo bili u zadnjim utakmicama i onda možemo očekivati dosta pozitivnih stvari na ovom prvenstvu. Međutim, moramo ići utakmicu po utakmicu, vjerujem kako ćemo sutra biti na pravoj razini.

Modrić je naglasio kako se osjeća dobro, što je i pokazao svojim igrama u dresu “Vatrenih” i Real Madrida.

– Osjećam se dobro, postoji pozitivna trema. Sretan sam što predvodim Hrvatsku na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu. Svi smo spremni i željni, kazao je i osvrnuo se na termin ovog turnira.

– Teško je reći je li ovaj termin bolji ili lošiji. Možda je plus što smo svi u punoj snazi u sredini sezone, a ne na kraju kad dosta igrača može biti umorno. Vidjet ćemo sutra kada krene.