Ministar Banožić išao u lov. Zaobilazio kamion i sudario se s kombijem? Doktor: ‘Ima ozljede glave i mozga’

0

foto: vinkulja.hr

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić sudjelovao je jutros u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba. Ministar je upravljao osobnim vozilom koje se sudarilo s kombijem. 

Nesreća se dogodila u 6:15 na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. Iz Opće županijske bolnice Vinkovci potvrđeno je da je ministar teže ozlijeđen, a glasnogovornik vlade kaže da nije životno ugrožen. Bit će prevezen u KBC Osijek. U vinkovačku bolnicu primljen je u 8:30.

Banožić je kad se nesreća dogodila, kako se doznaje, išao u lov. 24sata piše da je ministar Banožić vozio svoj osobni automobil Jeep. Do nesreće je, doznaju, došlo kada je obilazio kamion pa se sudario s kombijem, a na cesti je bila gusta magla.

Na fotografijama s mjesta nesreće vidi se da je do sudara došlo u lijevoj prometnoj traci, a ministrov automobil je okrenut na bok i smrskan.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, vozač kombija koji je poginuo u nesreći u kojoj je sudjelovao i ministar obrane Mario Banožić je 40-godišnjak iz Privlake. Doznaju kako je muškarac vlasnik obrta za građevinske radove te da je vjerojatno jutros išao prema Vinkovcima na gradilište. Pišu i kako je muškarac bio oženjen te da je otac dvoje maloljetne djece.

PU vukovarsko-srijemska jutros je objavila priopćenje o nesreći.

“Jutros u 6.15 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji u kojoj su sudjelovali kombi vozilo i osobno vozilo. Vozač kombi vozila je u prometnoj nesreći smrtno stradao, dok je vozač osobnog vozila (državni dužnosnik), zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci”, navode.

“U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Od 08.15 sati za promet je zatvorena ta dionica državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja)”, dodaju iz policije.

Dr. sc. Krunoslav Špočić, ravnatelj Opće bolnice Vinkovci, dao je izjavu za HRT o zdravstvenom stanju ministra obrane Marija Banožića.

“Jutros je gospodin Banožić zaprimljen u našu bolnicu. Nakon primarne obrade i dijagnostičkih pretraga koje su učinjene, on će zbog potrebe daljnjeg neurokirurškog nadzora biti prebačen u Klinički bolnički centar Osijek, u jedinicu intenzivnog liječenja. Potreba je za neurokirurškim nadzorom. Mi nemamo u općoj županijskoj bolnici neurokirurgiju, tako da će zbog kontuzijskih ozljeda glave biti prebačen tamo zbog potrebe daljnjeg nadzora i opservacije neurokirurgije. Inače, gospodin Banožić je pri svijesti. Ima kontuzijske ozljede glave i mozga, ali kažem da je u kontaktu, nije gubio svijest, tako da komocioniranje je žestoko, ali to ide u sklopu takvih ozljeda”, rekao je Špočić.