Milanović: Ako dođe do eskalacije sukoba u Ukrajini povući ćemo sve do zadnjeg hrvatskog vojnika

0
foto: OBŽ

Povodom 110 godina od osnutka tvrtke predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas Kraš prehrambenu industriju gdje je poslije govorio o samoj tvrtki ali i aferi Frka Petešić, ugovorima za kupovinu Rafalea ali i najavio da Hrvatska neće imati veze s mogućom eskalacijom sukoba Ukrajine i Rusije.

Govoreći o situaciji u Ukrajini Milanović je rekao kako Hrvatska s tim nema ništa i neće imati ništa te da ako dođe do eskalacije da će povući sve do zadnjeg hrvatskog vojnika.

“Načini i modaliteti postoje da se Ukrajina sačuva, da joj se ekonomski pomogne. Ukrajini nije mjesto u NATO-u. Kada je Ukrajina mijenjala vlast, onda je taj pokret, koji je bio sve prije nego demokratski, to je bio puč u kojemu je ubijeno 50 ljudi, 70 ljudi… Priča je bila sljedeća: Ukrajina ide na zapad, s Rusijom nema što tražiti, u EU-u će joj biti med i mlijeko. Ukrajina je još uvijek jedna od najkorumpiranijih zemalja, EU Ukrajini nije dala ništa. Hrvatska s tim nema ništa i neću dopustiti da ima. A Plenković neka s tim prijeti koliko hoće. Hrvatska se od toga mora maknuti kao od požara. U tome Hrvatska neće biti vatrogasac”, rekao je Milanović.