Mario s drvenom letvom u ruci prijetio susjedu te mu poručio da će ga ubiti i zapaliti

0

Zbog “žute minute” koja ga je primila tijekom jedne nesuglasice s prvim susjedom, Mario iz Podravine dio života mogao bi provesti iza rešetaka. Naime, Općinski sud u Virovitici protiv njega je izdao kazneni nalog i proglasio ga krivim za ozbiljnu prijetnju drugome da će ga usmrtiti. Dogodilo se to sredinom ožujka ove godine, a ta druga osoba njegov je prvi susjed. Njih dvojica u jutarnjim su se satima verbalno sukobili prilikom izvođenja građevinskih radova, a sve je ubrzo kulminiralo žestokom prijetnjom, prenosi Podravski list. 

U namjeri da ga zastraši krenuo je prema njemu s drvenom letvom dužine 130 centimetara vičući pritom: “Ja ću vas ubiti i zapaliti, ne bude to tako završilo”, a što je kod susjeda izazvalo osjećaj straha i bojazan za vlastiti život, piše u obrazloženju presude.

Time je Mario počinio kazneno djelo protiv osobne slobode pa je protiv njega podignuta optužnica u rujnu ove godine. U optužnici su navedeni dokazi, priložen je zapisnik o ispitivanju svjedoka, priložen je i zapisnik PP Pitomača, a na sudu su prihvatili zahtjev državnog odvjetništva i Marija adekvatno kaznili.

Naime, dobio je tri mjeseca uvjetnog zatvora, s rokom kušnje od godinu dana. Dakle, iza rešetaka neće ako u roku od 12 mjeseci ne počini novo kazneno djelo. Također, Mario mora podmiriti i troškove kaznenog postupka od 70 eura, no s obzirom na nepravomoćnost presude, ima pravo i na prigovor.