Mali vinkovački sportaši ostvarili plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta

0
Foto: Plazma sportske igre mladih

Plazma Sportske igre mladih i grad Vinkovci ugostili su Telemach Dan sporta koji se jučer održao na stadionu HNK Cibalia. Sportsko-edukativna manifestacija okupila je djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Vinkovaca koji su se natjecali u graničaru i atletici i borili za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja.

Telemach Dan sporta otvorio je Gabrijel Šokičić, zamjenik gradonačelnika dok je plamen Igara u pratnji maskote donio -Nikola Ćaleta iz plivačkog kluba Orion. Manifestacija je okupila 200-tinjak malih sportaša i organizirana je u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom.

Put u Split izborile su ekipe Smajlići iz Osnovne škole Vladimir Nazor i Leptirići iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Najbrži trkači Vinkovaca su Jana Pajvančić, Luka Barbarić, Katarina Dumbovečak i Lovro Milanović, izvijestili su organizatori.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom, navode organizatori.