Lažna dojava požara u Suhopolju, vatrogasci poslali poruku

0
foto: MB Press/Ilustracija

DVD Suhopolje je jučer oko 11:34 sati dobilo dojavu o požaru te su izašli na mjesto događaja s pet vatrogasaca i dva vozila. Kada su stigli na mjesto događaja, zajedno s policijom i djelatnicima Hitne pomoći utvrdili su kako je riječ o lažnoj dojavi.

“Dolaskom na mjesto koje je dojavljeno (Ulica Kapan) i pregledom točne lokacije kod kb. ne nailazimo na nikoga, te vršimo detaljan je pregled oko dojavljene lokacije i cijele ulice zajedno s kolegama iz PP VT i HMP, te zaključujemo da se radio lažnoj dojavi.”, navode vatrogasci.

Poslali su i poruku na svom Facebook profilu.

Poruku vatrogasaca prenosimo u cijelosti:

“Poštovani žitelji Općine Suhopolje, ali i svi ljudi koji prate ovu stranicu apeliramo da se ponašate odgovorno jer ovakvim postupcima ugrožavaju živote vatrogasaca koje se nalaze u vrijeme svih dojava sa svojim obiteljima, na poslovima mjestima koja nisu vatrogasni dom. Vatrogasci ne sjede kraj kamiona u Vatrogasnom dom i čekaju dojavu, neko napuštaju svoj život i stavljaju ga na kocku zbog VAS, vas unesrećenih. Vatrogasac mora doći do Doma u što kraćem roku gdje direktno ugrožava sebe i dolazi do mogućnosti da će njegovi kolege morat spašavati upravo njega. U posljednjih 6 mjeseci ovo je treća lažna dojava na koju su naši vatrogasci izašli, gdje su stavljali svoj život na raspolaganje zbog nečije dosade,neodgovornom, pa čak i bezobrazluka. Svi vatrogasci imaju svoje obitelji koje ih čekaju doma. Razmišljate i o obiteljima tih vatrogasaca koji proživljavaju istu količinu stresa kao i sami vatrogasac na intervenciji. Uskoro će vatrogasci svaku dojavu razmatrati i više se neće žuriti jer će početi misliti da je svaka dojava lažna gdje gube dragocjeno vrijeme.

Tko god zove vatrogasce ili bilo koju žurnu službu iz dosade ugrožava i pripadnike žurnim službi, ali i ostale ljude jer kada se stvarno nešto dogodi gdje su potrebne žurne službe možda ih neće biti na vrijeme ili zbog vaše lažne dojave neće otići na vrijeme pomoći nekome kome je stvarno potrebno. Tko god lažno prijavljuje neka se stavi na mjesto unesrećenog koji predugo čeka pomoć ili obitelji pripadnika žurnim službi.”