Laszlo Kleinheisler odlazi u Panathinaikos

FOTO: NK OSIJEK

Laszlo Kleinheisler postigao je u ponedjeljak u kasnim večernjim satima dogovor s Panathinaikosom nakon što su prethodno Bijelo-plavi prihvatili pristali na ponuđenu odštetu trofejne grčke momčadi! Preostalo je tek da Osijek i grčki velikan službeno potvrde posao, a što će se u dogovoru dva kluba napraviti istovremeno, vjerojatno nakon što Mađar odradi i posljednju formalnost prije potpisa, odnosno liječnički pregled, pišu Sportske novosti.

Kleinheisler, naime, još nije ni otputovao u Atenu. Mađarski reprezentativac s financijske strane je dobio koliko je i tražio u pregovorima oko novog ugovora s klubom iz Gradskog vrta – otprilike trećinu veća primanja u odnosu na ono što mu je bilo ponuđeno – a što mu u Osijeku nisu mogli priuštiti kako ne bi narušili hijerarhiju plaća u svlačionici.

. Bijelo-plavima će, kako doznajemo, na ime transfera pripasti između 500 i 600 tisuća eura što je sasvim solidna zarada za igrača koji je u posljednjoj godini ugovora i koji je na ljeto mogao napustiti Gradski vrt bez eura odštete.

Prema grčkim izvorima, Osijeku bi na taj iznos trebali pripasti i izvjesni bonusi. Kleinheisler će, pak, sa Panathinaikosom potpisati troipolgodišnji ugovor, odnosno obvezat će se do ljeta 2026., a njegov potpis iz perspektive grčkog kluba došao je u pravom trenutku.