Filip Glavaš novi je odvjetnik Zdravka Mamića

foto; HRT/screenshot

Zdravko mi vjeruje i taj sam slučaj preuzeo na njegovo traženje. Službeni bi branitelj sada trebao biti razriješen dužnosti, a ja ću preuzeti pripremanje obrane, poručio je novi odvjetnik Zdravka Mamića. -doznaje Danas.hr

Odluka je to donesena prije 16. siječnja kada se suđenje za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz zagrebačkog Dinama vraća na početak.

Zdravko, kao ni brat Zoran neće biti prisutni na hrvatskom sudu jer su u bijegu u BiH, a ta država odbila ih je izručiti.

Filip Glavaš za Danas.hr kaže: “Slučaj sam preuzeo po zahtjevu i molbi gospodina Zdravka Mamića koji mi je ponudio da uđem u obranu. Njega u ovom trenutku u tom postupku brani branitelj koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti i koji bi, s obzirom na to da je Zdravko Mamić izabrao mene kao svog branitelja, trebao biti razriješen te dužnosti, a ja bih kao izabrani branitelj s pripremom obrane trebao i voditi obranu u tom postupku”.

Inače, osam je puta bilo zakazivano ročište za suđenje braći Mamić zbog izvlačenja novca iz Dinama. Prva i jedina rasprava održana je 3. ožujka 2021. godine. U novoj rundi očekuje se ispitivanje 180 svjedoka.