Lagator o stanju u OBŽ, proboj virusa u starački dom u Šagu

izvor: OBŽ

Nakon izvještaja Stožera civilnog stožera Osječko-baranjske županije o novooboljelima u proteklih 24 sata načelnik Petar Lagator obratio se javnosti.

Podsjetimo kako u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata ima 96 novooboljelih te da je 393 osoba testirano. Novooboljeli dolaze iz 31 naselja, dok Osijek s okolicom ima najveći broj novih slučajeva.

Proboj virusa dogodio se u privatnom Domu za starije i nemoćne Sveti Antun u Šagu te je 9 korisnika oboljelo od koronavirusa od čega je njih 8 u posljednja 24 sata. Načelnik Lagator objasnio je kako u tom domu ima ukupno 29 zaposlenih osoba i 51 korisnik te da je testiranje svih osoba u procesu.

Koronavirus pojavio se i u Centru za pružanje usluga zajednici ”JA kao i TI” u izdvojenoj kući u Čepinu. Zaraženo je ukupno pet korisnika, dok je jedan od njih u KBC-u Osijek.

U ostalim domovima u kojima se pojavio koronavirus situacije je nepromijenjena već nekoliko dana. Radi se o županijskim domovima u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru.

Po pitanju obrazovnog sustava, ukupno su zaražene 82 osobe, a u pitanju su i učenici i osoblje škola. U samoizolaciji je 815 osoba. Tri osnovne škole imaju po pet pozitivnih učenika, a četiri škole imaju po tri pozitivna učenika.