Kršenje mjera na nogometnoj utakmici u Boboti, policija zatekla 70 gledatelja

0
foto: pixabay

U subotu na utakmici Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci koja se odigrala u Boboti između domaćina NK Borca i NK Radničkog iz Županje kršene su epidemiološke mjere u vidu nazočnosti gledatelja, što nije dozvoljeno. Utakmici je nazočilo oko 70 osoba, priopćili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su nakon zaprimljenih dojava utvrdili kršenja pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u vezi okupljanja na športskom događaju u Boboti.

Naime, u subotu 20. ožujka u vremenskom periodu od 15,30 do 17,30 sati na nogometnoj utakmici uz igralište nazočilo je oko 70 posjetitelja, što je protivno odluke stožera nadležne civilne zaštite i zabrane okupljanja posjetitelja na nogometnim utakmicama.

Kako je broj osoba za ovakvo okupljanje ograničeno i nije u skladu s epidemiološkim razmjerima, policija je prekršajnom odjelu nadležnom općinskom sudu podnijela optužni prijedlog protiv pravne te odgovorne osobe nogometnog kluba iz Bobote, zbog sumnje da je počinio prekršaj kažnjiv po Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.