Konzum otvorio prvu Smart prodavaonicu u regiji

0
foto: Facebook/Konzum

Konzum je jučer, 20. rujna otvorio prvu Smart prodavaonicu u regiji.Moderna, inovativna prodavaonica bez blagajni i skeniranja artikala u potpunosti je prilagođena kupcima.

U prvoj SMART prodavaonici otvorenoj u regiji, kupcima se omogućuje još bolji i još jednostavniji doživljaj kupnje. Na adresi Kurelčeva 1 u Zagrebu, otvorena je prva Konzumova prodavaonica bez blagajni u koju kupci mogu ući, skenirati QR kod iz Konzumove mobilne aplikacije, uzeti s police željene artikle i jednostavno izaći van. Plaćanje kupljenih artikala automatski će se provesti  putem računa debitne ili kreditne kartice koju je kupac unio u aplikaciju, a račun stiže u aplikaciju i na e-mail, objasnili su na svojoj službenoj stranici.

„Ova je trgovina prava potvrda uloge koju ima lider na tržištu –  postiže maksimum u svakodnevnom poslovanju, na dobrobit kupaca i tržišta, a istodobno iz vida ne ispušta poluge svoga budućeg razvoja. Konzum to radi već godinama. Kao vodeće inovatore u maloprodaji u regiji u rješenjima napredne analitike i umjetne inteligencije,  nedavno nas je na svjetskoj razini prepoznao i Google Cloud dodijelivši nam dvije prestižne nagrade“  rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe. 

„Otvaranjem prve SMART prodavaonice u jugoistočnoj Europi pokazujemo da je Konzum predvodnik u trendovima i inovacijama. Konzum svakim novim tehnološkim iskorakom postaje sinonim modernog načina kupovine za čitavu obitelj“, izjavio je Zoran Mitreski, izvršni direktor Fortenova grupe za maloprodaju i predsjednik Uprave Konzuma.

„Ovo je  samo je još jedan iskorak u digitalizaciji poslovanja Konzuma. Cilj je bio pružiti kupcima bržu i jednostavniju kupnju“, izjavio je Jozo Džakula, direktor Područja informatike u Konzumu te dodao da je sve to moguće zahvaljujući sustavu umjetne inteligencije za prepoznavanje artikala, koji je implementiran u suradnji s američkom tvrtkom AiFi, vodećom na svijetu za tu vrstu tehnologije.

Ostajemo fokusirani na domaće, svježe i zdrave namirnice te pružanje kvalitetne usluge, stoga će kupci u novoj SMART prodavaonici moći birati namirnice, higijenske i kućanske potrepštine iz bogate ponude s više od 1.700 artikala široke namjene, s naglaskom na svježi odjel, pića i asortiman TO GO, istaknuli su.

Kao trgovački lanac nove generacije, Konzum nastavlja s inovacijama kojima svojim kupcima žele pojednostaviti te dodatno uljepšati iskustvo kupnje. Tako je kompanija uvela plaćanje kripto valutama, prvo u online, a potom i u fizičkim prodavaonicama, a kupci u prodavaonicama mogu plaćati i putem aplikacije KEKS Pay. Konceptom SMART prodavaonice potiče se i zajednička kupnja, primjerice, ako bračni par dođe u prodavaonicu, artikli koje svatko od njih odabere s police naplate se zajedno na jednom računu. 

Više informacija o našoj SMART prodavaonici potražite ovdje.