Konobar iz Slavonskog Broda godinama krao novac iz blagajne, oštetio tvrtku za 20.000 eura

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Konobar iz jednog restorana u Slavonskom Brodu godinama krao novac iz blagajne i oštetio tvrtku za 20.000 eura.

Ovih dana protiv njega je podignuta optužnica, a kad su ga konačno otkrili, shvatili su da je 28-godišnji konobar u svoj džep pospremio oko 20.000 eura. Prema optužnici, sve se dogodilo 2021. i 2022. godine u restoranu Uno u Slavonskom Brodu. Navedeni konobar je u tom razdoblju izdao ukupno 326 računa “kojima je neistinito prikazao da su naplaćeni kartičnim putem”, piše Danica.hr.

“No, te je iznose po računima naplaćivao u gotovini koju nije predavao u blagajnu, već ju je neosnovano zadržavao za sebe, oštetivši trgovačko društvo za 19.497,51 eura ostvarivši protupravnu imovinsku korist u istom iznosu”, navode tužitelji.

Konobar je policiji priznao što je učinio, ali tijekom istrage branio se šutnjom i nije želio iznositi obranu. Nestanak novca primijetili su iz knjigovodstva, i to tek u rujnu 2022. godine, kad su “uočili da nešto nije u redu sa kartičnim plaćanjem u spomenutom restoranu”.

Analize izdanih računa i snimke nadzornih kamera otkrile su sumnjivca. Bio je to konobar koji je u prosjeku svaki mjesec u džep pospremao oko 1000 eura. Svojim “modelom” poslovanja lažirao bi oko 16 računa, od kojih je svaki bio vrijedan 60-ak eura.

Proglase li ga krivim, morat će restoranu sve vratiti s kamatama i 1300 eura troškova kaznenog postupka.