Koncertni listopad u Centru za kulturu Đakovo

0
foto: Centar za kulturu Đakovo

Listopad nam je stigao, a s njim su u Centar za kulturu Đakovo došla i dva glazbena gostovanja!

Prvo na programu u srijedu, 11. listopada u 20:00 nalazi se jazz koncert kvarteta Nocturnal Four koji čine višestruko nagrađivani hrvatski gitarist s nizozemskom adresom Ratko Zjača, jedan od vodećih europskih orguljaša Renato Chicco, jedan od ponajboljih europskih saksofonista Stefano Bedetti te bubnjar Jože Zadravec koji je surađivao s brojnim glazbenicima poput Simone Zanchini, Gilad Barakan, Agostino Di Giorgio, Domen Gnezda i dr.

Rezultat njihove suradnje impresivan je u smislu zvuka i aranžmana koji eksperimentiraju s ritmičkim idejama, teksturom i prostorom, potaknuti entuzijazmom, strašću, intenzitetom i toplinom umjetnika.

Ubrzo nakon, u subotu, 21. listopada u 20:00 uslijedit će i koncert Tri priče grupe Meritas koje već više od dvadeset godina pokazuju svoju iznimnu autorsku i izvođačku vrijednost na ovim prostorima – priznatu od strane kritike, a prepoznatu od strane publike, te Jelene Radan koja se svojom interpretacijom i pojavnošću potvrđuje kroz svoje različite, a opet bliske glazbene kolosijeke. Uz vrsne glazbenike za električnim klavirom, bas-gitarom, bubnjem i akustičnom gitarom, kao i kroz spoj njihovih vokala i osobnosti, stvorit će se intiman i uzbudljiv ugođaj koji ne smijete propustiti!

Ulaznice uskoro kreću u prodaju, a bit će ih moguće kupiti na blagajni Centra za kulturu Đakovo, vikendima od 16:00 do 20:00. Cijena ulaznica za koncerte iznosi 6 €.

Više informacija o koncertnim i kazališnim gostovanjima, kao i o tjednim filmskim projekcijama možete pronaći na službenoj Facebook stranici Centra za kulturu Đakovo te na web-stranici: https://czk-djakovo.hr/.