Kod Vinkovaca pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe

foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja RH /ilustracija

Na području vinkovačkog prigradskog naselja Mirkovci ekshumirani su posmrtni ostaci dvije osobe što je potvrdilo i Ministarstvo hrvatskih branitelja. Kako navode iz ministarstva preliminarni podaci kažu kako pronađeni posmrtni ostaci potječu iz Domovinskog rata te da će radi daljnje obrade i identifikacije biti prevezeni u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru. Republika Hrvatska još uvijek traga za 1.821 osobom nestalom i smrtno stradalom u Domovinskom ratu, od kojih je 515 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s istraživanjima na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata. Na području Vukovarsko-srijemske županije provode se sustavna istraživanja na području Petrovačkog atara, a predstoje i istraživanja na području Karlovačke te Požeško-slavonske županije“, izvijestili su iz ministarstva.

Dodaju i kako Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s istraživanjima na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata.