Jučer 6 vozača pod utjecajem alkohola

0

Jučer na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 6 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 4 osobnog automobila i 2 bicikla. – izvijestila je Policijska uprava.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,30 sati, u Osijeku, kada je u prometu zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 49-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,59 grama po kilogramu.

Istog dana, 00,05 sati, u Višnjevcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljani. Vozač osobnog automobila upravljao je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije“. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,53 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 21,50 sati, u Šumarini, u nadzoru prometa zaustavljen 58-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao biciklom. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,54 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.