Jubilarno 20. izdanje osječkog Ferivi polumaratona okupilo 1500 sudionika

0
foto: OBŽ

U subotu, 13. travnja 2024. godine održano je jubilarno 20. izdanje osječkog Ferivi polumaratona koje je okupilo oko 1500 sudionika, iz zemlje, ali i inozemstva.

Trčao se polumaraton, štafeta 3×7 kilometara, utrka građana na 5 kilometara, dječje utrke te revijalno natjecanje u boćanju za paraplegičare. Uoči početka glavne utrke natjecatelje su pozdravili gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

foto: OBŽ

– Ferivi polumaraton koji se održava 20. put ove godine, jedan je od razloga zašto Osječko-baranjska županija nosi titulu Europske regije sporta. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji, ali i prihvaćenosti od strane sudionika i natjecatelja, slobodno možemo reći kako je Ferivi jedan od sportskih brendova našeg grada i županije – kazao je Lukić te poželio svim natjecateljima puno uspjeha i ugodan boravak u Osijeku.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić objasnio je kako je ove godine trasa utrke izmijenjena radi modernizacije tramvajske infrastrukture.

– Prilika je to da se natjecatelji upoznaju i s drugim dijelovima grada i njegovom ljepotom. Drago mi je da je ovo jubilarno izdanje okupilo velik broj djece, što znači da rekordna izdvajanja za sport i sportsku infrastrukturu imaju smisla – rekao je gradonačelnik koji je označio početak utrke te se i sam pridružio utrci građana. 

foto: OBŽ