Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

0

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sljedeći tjedan objavljuje javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Građanima će na raspolaganju biti rekordnih 120 milijuna eura. 

Očekuje se da će tim sredstvima biti obnovljeno oko 10 tisuća kuća te će građanima biti sufinancirano do 80 posto iznosa ili do 62 tisuće eura za kuće oštećene u potresu te maksimalno 60 posto za sve ostale. Javni poziv trajat će do isteka sredstava ili kraja godine.

– I ovaj natječaj od 120 milijuna eura i brojni natječaji koji su u pripremi, a izdvojit ću ovdje modernizacijski fond čija je svrha zelena tranzicija gdje nam je na raspolaganju do 2030. godine milijardu i dvjesto milijuna eura upravo u tu svrhu. Pokazuje se nastavak konzistentne politike Vlade da su nam zelena tranzicija i dekarbonizacija svakako prioritet, rekao je Damir Habijan, ministar gospodarstva.

– Ima dovoljno sredstava, prijave se zaprimaju po nekome redu, ali je napravljeno tako da svi kada dođu ispunjavaju u aplikaciji. Prijave trebaju dobro pregledati. Nema tu žurbe jer ima dovoljno sredstava, naglasio je Luka Balen, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.