Izbor za najbolji županijski EU projekt

Hrvatska zajednica županija i ove godine u partnerstvu s medijskom kućom Hanza Media, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom zupan.hr provodi izbor za najbolji županijski EU projekt. Prijave su otvorene od danas, 25. lipnja i otovrene su do 16. srpnja.

U prošloj financijskoj omotnici Europske unije napokon smo kao županije uspjeli povući velika sredstva kroz razne fondove i usmjeriti ih u razvoj naših krajeva, što je i primarni cilj Kohezijske politike. Kroz izbor najboljeg EU projekta pruža se prilika da svaka županija istakne projekte koji su značajno utjecali na lokalnu zajednicu i javnosti predstavi konkretne benefite za građane. To ima pozitivan utjecaj na lokalnu, regionalnu i nacionalnu razinu, ali i na povlačenje sredstava iz novog Višegodišnjeg financijskog okvira EU – ističe potpredsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Odabir najboljeg projekta EU provodi ocjenjivački žiri. Žiri konsenzusom imenuje pobjednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog kandidata s najuspješnijim projektima u pet različitih kategorija:

  1. Doprinos znanosti i inovacijama
  2. Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici
  3. Doprinos prekograničnoj suradnji
  4. Doprinos poduzetništvu
  5. Izbor projekta po glasanju građana

Proglašenje pobjednika i glavna dodjela nagrada za najbolje projekte EU  bit će organizirana početkom listopada 2021. godine na tradicionalnim Danima regionalnog razvoja i fondova EU.

Više o natječaju možete pročitati ovdje.