Iz Državnog proračuna obnovit će se Dječji vrtić Lipa i Sportski dom u Čačincima

0

Na sjednici Vlade RH, uz predsjedavanje premijera Andreja Plenkovića, donesena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede za sklapanje Sporazuma s Općinom Čačinci o financiranju sanacije štete na Dječjem vrtiću „Lipa“ i Sportskom domu Čačinci u Općini Čačinci, a koje su nastale od posljedica prirodne nepogode poplava iz svibnja 2023. godine.

Ministarstvo poljoprivrede će s Općinom Čačinci sklopiti sporazum o financiranju sanacije štete na Dječjem vrtiću „Lipa“ i Sportskom domu Čačinci nastale od posljedica prirodne nepogode poplava iz svibnja 2023. godine.

Navedenim sporazumom će se financirati šteta u iznosu od 620.392 eura. Naime, uslijed snažnog nevremena praćenog obilnom kišom i jakom tučom koje je zahvatilo područje Općine Čačinci 12. svibnja 2023., na navedenom području nastale su velike materijalne štete na poljoprivredi te društvenim, gospodarskim i stambenim objektima, a prema procjeni građevinskog vještaka, šteta na vanjskoj i unutarnjoj stolariji, izolaciji poda, žbuci zidova, fasadi, elektroinstalacijama, okolišu zgrade, opremi i namještaju dječjem vrtiću se procjenjuje na 408.183,25 eura.

Šteta na Sportskom domu Čačinci koji koriste civilne udruge i gdje se okuplja velik broj članova i sportaša prema procjenama građevinskog vještaka iznosi 212.208,50 eura.

(vpz.hr)