I sutra će biti vjetrovito u Slavoniji, Baranji i Srijemu, ali vjetar će biti slabiji nego danas

0
foto: MB PRESS

Vikend se nastavlja uz vjetrovito vrijeme, ali većinom ipak manje nego danas. Dodatno slabljenje vjetra nastavit će se prema sredini tjedna, najavila je Kristina Klemenčić Novinc iz HZJZ-a za HRT.

“Nedjelja će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti manje vjetrovita od subote, ali hladnija. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, pred jutro još ponegdje i jak. Naoblaka promjenjiva, povremeno uz sunčana razdoblja, a gdjegod može zalepršati i pokoja pahulja snijega. Temperatura zraka između -2 i 2 °C.

Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će ujutro prevladavati sunčano, no zatim porast naoblake, ponajprije u istočnijem području. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare osobito u Međimurju i Podravini i jak.

Na zapadu zemlje djelomice sunčano i vjetrovito. Povremeno više oblaka većinom u Lici, gdje može pasti i malo snijega. U gorju će puhati umjeren sjeveroistočnjak, a duž obale sjevernog Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna, s orkanskim udarima. Temperatura zraka u gorju većinom ispod 0 °C, a uz more najniža od 0 do 5 °C, najviša između 3 i 8 °C.

Živa u termometru mogla bi stići do 8 °C i na pokojem dalmatinskom otoku, uz vjerojatno obilje sunčanog vremena, dok će u unutrašnjosti Dalmacije naoblaka biti promjenjiva, no uglavnom će biti suho. Puhat će jaka do olujna bura i tramontana.

Uz jaku tramontanu, odnosno sjeverni vjetar, i jug Hrvatske bit će vjetrovit, ali i najsunčaniji. More valovito i jače valovito. Najniža temperatura zraka od 1 do 4 °C, najviša do 7 °C”, rekla je Klemenčić Novinc.