HT diže cijene usluga

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Hrvatski Telekom 1. srpnja diže cijene svojih usluga, a stopa uvećanja iznosi 6,5  posto, izvijestili su. 

To znači da će prvi uvećani računi za 6,5 posto za fiksne i mobilne usluge stići tijekom kolovoza na adrese njihovih korisnika. S obzirom na to da je Iskon tek brend Hrvatskog telekom, to se odnosi i na sve korisnike tog brenda. Lani je HT svoje cijene povisio s 1. listopada i to za 5 posto.

Podsjetimo, telekomi imaju pravo, temeljem službene godišnje prosječne stope inflacije za prošlu godinu koju sredinom siječnja redovito objavljuje Državni zavod za statistiku, a ove godine iznosi 8 posto, automatizmom podići cijene svojih usluga. U praksi to znači, da pretplatnici telekom operatora, kada se radi o podizanju cijena temeljem inflacijske klauzule, nemaju prava besplatno raskinuti ugovore.

Iz Hrvatskog Telekoma objasnili su ovaj potez te kažu: “Usklađenje s inflacijom je nužni odgovor na negativne inflatorne učinke kako bi HT zadržao visoke razine ulaganja u ključnu mobilnu i fiksnu infrastrukturu te usluge, a koja su prošle godine iznosila 361,4 milijuna eura”.

A po pitanju cijena dodatno kažu: “Uvećanje cijena od 6,5% primjenjivat će se isključivo na mjesečne naknade fiksnih i mobilnih tarifa, paketa i opcija definiranih službenim cjenicima HT-a. Na ostale stavke računa kao što su: cijena minuta, poruka ili prometa, jednokratne naknade, rate za uređaje – navedeno usklađivanje cijena neće se primjenjivati i te cijene ostaju neizmijenjene”.