Hrvati u Uberu najčešće gube ključeve, novčanike i torbice

0
foto: pixabay

Hrvatski su građani u Uberovim vozilima prošle godine najčešće gubili ključeve, novčanike i torbice, a ukupno je tijekom 2020. godine zabilježeno 765 slučajeva izgubljenih i pronađenih predmeta, objavio je u srijedu Uber. 

Uber je, naime, i ove godine objavio popis izgubljenih i pronađenih predmeta u vozilima partnera vozača koje su korisnici u destinacijama diljem svijeta zaboravljali tijekom prošle godine.

“Uberovi partneri vozači tako su pronalazili i vraćali korisnicima zaista jedinstvene predmete – od uramljene diplome, toalet papira i igraćih konzola, pa sve do torte za vjenčanje i 6.000 dolara”, navodi se u priopćenju.

Po podatcima Ubera, najzaboravnijim na svijetu su se pokazali korisnici u Tokiju, dok je Beč najzaboravniji grad Europe.

Hrvatska se na popisu nalazi pri dnu ljestvice, na 12. mjestu u Europi. Ukupno je zabilježeno 765 slučajeva izgubljenih i pronađenih predmeta, a u usporedbi s 2019., korisnici su bili nešto oprezniji i manje zaboravni, ističu iz Ubera u priopćenju.

Najčešći predmet koji su putnici u Hrvatskoj gubili u vozilima Ubera lani su bili ključevi – pronađen je čak 101 ključ koji je vraćen korisnicima. Na drugom su mjestu novčanici i torbice, dok top tri najčešće pronađena predmeta zatvaraju mobilni telefoni. Zabilježeno je i osam slučajeva zaboravljenih slušalica te jedan sat i prijenosno računalo, prenose iz Ubera. 

Najpopularniji dani za gubljenje predmeta u Uberu u Hrvatskoj su subota (179 slučajeva) i petak (168 slučajeva), dok su najčešći sati 10 te 15 i 16 sati. 

Kao zanimljivost iz Ubera iznose i podatak da su korisnici u Hrvatskoj najzaboravniji bili u petak, 26. lipnja 2020. godine kada su izgubili 12 predmeta.

Tokio – najzaboravniji grad u svijetu, u Europi – Beč 

“Da je zaboravljanje osobnih predmeta u Uberu sportska disciplina, Japan bi osvojio zlatnu medalju. Tokio je grad u kojem korisnici najčešće zaboravljaju predmete u Uberu, a među prvih 10 su i Johannesburg, Perth i Cape Town. Beč se pokazao najzaboravnijim gradom Europe, Milan je zauzeo drugo mjesto, a München treće”, navodi se u priopćenju. 

Iz Ubera izdvajaju i neke zanimljivosti o zaboravljenim predmetima u vozilima njihovih partnera vozača u SAD-u. Korisnici u SAD-u najčešće zaboravljaju predmete branda Apple, a slijede ga Samsung, Nike, Gucci i Louis Vuitton. Što se tiče ključeva automobila, prošle je godine izgubljeno više od 200 ključeva BMW-a, Honde i Toyote. Osim predmeta, korisnici Ubera u SAD-u zaboravili su i novac tijekom svojih vožnji, a iznosi su se kretali od svega nekoliko kovanica do više od 6.000 dolara, navodi se u priopćenju.

Iz Ubera upozoravaju da njihovi korisnici prije izlaska iz vozila provjere imaju li sve svoje stvari sa sobom kako se neki njihovi predmeti ne bi našli na popisu za 2021. godinu. Najbolji način za prijavu izgubljenog predmeta je kontaktiranje Uberovog partnera-vozača.