HNS jednoglasno podržao Dalića

0
foto: NOVA TV

U Vodicama, sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza, održana je ključna sjednica Izvršnog odbora HNS-a tijekom koje je izbornik Zlatko Dalić podnio izvještaj o nedavnim porazima u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Turske i Walesa. Nakon temeljitog razmatranja situacije, Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio Dalićeva objašnjenja i pružio mu punu podršku uoči nadolazećih utakmica protiv Latvije i Armenije.

Izbornik Dalić istaknuo je da će na sljedećem popisu reprezentacije doći do nekoliko promjena. To otvara prostor za nove talente, a očekuje se da bi Dalić mogao pozvati igrača iz vodeće momčadi HNL-a, čime će osvježiti sastav i donijeti novu dinamiku u momčad.

Osim podrške izborniku, Izvršni odbor HNS-a usvojio je i novi Pravilnik o licenciranju klubova koji će stupiti na snagu sljedeće natjecateljske godine. Ovaj pravilnik ima za cilj unaprijediti profesionalnost i kvalitetu klubova te osigurati transparentnost i fer konkurenciju u hrvatskom nogometu.

Nakon ovih ključnih odluka, središte hrvatskog nogometa u Vodicama bit će domaćin 3. Sabora hrvatskog nogometa, na kojem će sudjelovati članovi Izvršnog odbora, predstavnici županijskih nogometnih saveza te klubovi prvih triju stupnjeva natjecanja u muškom nogometu, najvišeg stupnja natjecanja u ženskom nogometu i futsalu.

Hrvatska nogometna reprezentacija trenutno se suočava s izazovima, osobito zbog nedostatka ključnih igrača poput Ivana Perišića, Andreja Kramarića, Mislava Oršića, Luke Ivanušeca i drugih. To je dovelo do nedavnih poraza koji su zakomplicirali plasman na Euro 2024. godine u Njemačkoj. Sada, Hrvatska ne ovisi samo o sebi, već će trebati nadati se kiksu Walesa kako bi zauzela jedno od prva dva mjesta koja vode izravno na europsku smotru. Izbornik Dalić i Izvršni odbor HNS-a čine sve što je u njihovoj moći kako bi osigurali uspješan završetak kvalifikacija i povratak na europsku scenu.