Grobove u Erdutu oštetila djeca

0
FOTO: PU osječko-baranjska

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijskih službenika II. policijske postaje Osijek, utvrđena je osnovana sumnja da je troje djece mlađe od 14 godina počinilo kazneno djelo “Povreda mira pokojnika”. Ovaj slučaj šokirao je lokalnu zajednicu te izazvao osudu i zabrinutost.

Prema izvješću policije, dječja skupina navodno je razbacala i razbila cvjetne aranžmane, staklene lampe, ukrasne vaze za cvijeće, ukrasne figure, svijeće te tri drvena križa na 65 grobova na mjesnom groblju u Erdutu. Očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske obavila je detaljan očevid kako bi dokumentirala štetu i utvrdila opseg vandalizma.

Unatoč ovom uznemirujućem činu, utvrđeno je da grobovi i nadgrobni spomenici nisu oštećeni, što pruža određenu olakšanje obiteljima pokojnika. Ipak, napad na grobove predstavlja težak prekršaj protiv dostojanstva mrtvih i njihovih obitelji te izaziva opravdanu osudu i zgražanje

S obzirom na dob počinitelja, troje djece mlađe od 14 godina, nadležno državno odvjetništvo za mladež bit će upućeno posebno izvješće kako bi se dalje postupalo prema zakonskim propisima koji se odnose na ovakve situacije.