Građanima na raspolaganju 120 milijuna eura za energetsku obnovu kuća

0
foto; fzoeu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 13. ožujka objavit će Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća.

Od tog dana građani će moći sa stranica Fonda preuzeti prijavni obrazac i obrazac tehničkog proračuna, koji čine dio obvezne dokumentacije za prijavu.

Javni poziv kojim je na raspolaganju rekordnih 120 milijuna eura namijenjen je građanima koji su vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća i u kojima imaju prebivalište. Da bi kuća bila prihvatljiva za sufinanciranje, više od 50% površine mora služiti za stanovanje te mora imati do 600m2 bruto podne površine ili maksimalno 3 stambene jedinice.

Cilj ovog programa, kroz koji je do sada već sufinancirana obnova preko 25 tisuća obiteljskih kuća, a koji Fond provodi u suradnji s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, je potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima.

Za danas u 17 sati u Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije u Osijeku predviđena je  radionica za građane o programu energetske obnove obiteljskih kuća.