Grad Vinkovci nastavlja s mjerom pomoći za prvo cijepljenje i mikročipiranje pasa

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Grad Vinkovci objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za financiranje troškova cijepljenja i mikročipiranja pasa na području grada Vinkovaca za 2024. godinu. Nastavak je to mjere kojom Grad pomaže vlasnicima snoseći trošak za prvo cijepljenje protiv bjesnoće, trošak dehelmintizacije i trošak mikročipiranja pasa.

Pravo na financiranje imaju vlasnici pasa s prebivalištem na području grada Vinkovaca. Maksimalni iznos financiranja je 33,18 EUR (250,00 kn) s PDV-om po psu od čega se 19,91 EUR (150,00 kn) s PDV-om odnosi na cijepljenje i dehelmintizaciju, 11,95 EUR (90,00 kn) s PDV-om na mikročipiranje i 1,33 EUR (10,00 kn) s PDV-om na izdavanje putovnice za psa.

Financiranje se, ističu u Gradskoj upravi, ne može odobriti samo za cijepljenje pasa jer je, uz financijsku pomoć vlasnicima pasa, naglasak u ovoj akciji upravo na mikročipiranju, koje se obavlja uz prvo cijepljenje psa, kako bi se u što većoj mjeri prevenirala pojava pasa lutalica bez čipa bez kojega se ne može pronaći vlasnik.

Također, na financiranje troškova nemaju pravo vlasnici koji su uzgajivači pasa koji imaju rješenje o registraciji te su upisani u upisnik uzgoja koji vodi nadležno tijelo te vlasnici lovačkih pasmina pasa i drugih pasmina pasa koji su upisani u evidenciju Hrvatskog kinološkog saveza i pod njihovom kontrolom provode razmnožavanje, zahtjev za financiranje podnosi se Gradu Vinkovcima nakon izvršenog cijepljenja i mikročipiranja pasa. Obrazac zahtjeva dostupan je  na mrežnoj stranici Grada Vinkovaca www.vinkovci.hr ili se može preuzeti u Upravnom odjelu komunalnog gospodarstva i uređenja grada, Bana Jelačića 1.

Uz zahtjev vlasnici pasa dužni su priložiti: presliku osobne iskaznice, izvornik plaćenog računa koji mora sadržavati: specifikaciju izvršenih usluga, ime i prezime vlasnika i broj ugrađenog mikročipa, presliku putovnice za psa, presliku tekućeg računa vlasnika psa na koji će se izvršiti isplata.

Javni poziv je otvoren od 1. siječnja 2024. do iskorištenja sredstava za 2024. godinu, a najkasnije do 31.12.2024. godine.