Google uveo novi način pretraživanja

0
FOTO; Pixabay

Google je najavio dva nova alata za umjetnu inteligenciju (AI) koja će, kako tvrdi, učiniti pretragu na internetu “radikalno korisnijom”.

Korisnici mobilnih uređaja koji pristupaju Googleu na nekim Android telefonima uskoro će moći zaokružiti ili označiti stavke koje se pojavljuju na zaslonima svojih pametnih telefona kako bi popunili više informacija i postavljali komplicirana ili nijansirana pitanja o slici ili tekstu.

Tvrtka je rekla da od prošle godine tiho testira alate kako bi vidjela kako generativna umjetna inteligencija, tehnologija koja podupire virusne chatbotove, uključujući ChatGPT, može učiniti pretraživanje personaliziranijim i intuitivnijim.

Značajke su prvi put zadirkivane tijekom Samsungovog događaja Unpacked ranije ovog tjedna, a doći će u liniju pametnih telefona Galaxy S24 koja će biti lansirana kasnije ovog mjeseca. Također će biti lansiran na nekolicini drugih vrhunskih Android pametnih telefona, uključujući Pixel 8 i Pixel 8 Pro, počevši od 3. siječnja.

Prva značajka, nazvana Circle to Search, omogućuje korisnicima Androida da zaokruže, dodirnu, istaknu ili škrabaju po slikama, video zapisima ili tekstu kako bi saznali više o onome što vide, kao što je orijentir na stražnjoj strani nečije stranice na društvenim mrežama.

Osim toga, počevši od četvrtka, ljudi će moći usmjeriti kameru svog mobilnog telefona (ili prenijeti fotografiju ili snimku zaslona) i postaviti pitanje putem Googleove aplikacije kako bi dobili informacije. Google je dao primjer nailaska na nepoznatu društvenu igru ​​na rasprodaji i postavljanja pitanja alatu kako se igra.

Tijekom godina Google je uveo promjene u Pretraživanje poput omogućavanja glasovnog pretraživanja ili alata Lens, koji koristi tehnologiju prepoznavanja slika putem kamera pametnog telefona kako bi saznao više o svijetu oko sebe.

Googleova igra umjetne inteligencije naglašava veći napredak u tehnološkoj industriji dok se velike tehnološke tvrtke, uključujući Microsoft, Amazon, Meta i druge, utrkuju u implementaciji sličnih tehnologija.

“Samo smo zagrebli po površini onoga što je moguće”, rekla je tvrtka u priopćenju za javnost.- Piše CNN