Glas poduzetnika iz Virovitice uputio pet zahtjeva sudionicima lokalnih izbora

0

Udruga Glas poduzetnika (UGP) pozvala je u četvrtak navečer na skupu u Virovitici sve stranke koje izlaze na lokalne izbore u Virovitičko-podravskoj županiji da potpisom podrže pet zahtjeva koji bi, prema njihovom mišljenju, pridonijeli povećanju dohotka i plaća te rasta standarda.

“Tražimo smanjenje ili potpuno ukidanje prireza porezu na dohodak u onim općinama i gradovima koji ga imaju, smanjenje komunalne naknade OPG-ovima i poduzetnicima, ukidanje poreza na potrošnju i svih parafiskalnih nameta te uvođenje digitalne uprave“, rekao je koordinator UGP-a za Virovitičko-podravsku županiju Zlatko Škrinjar.

Dodao je kako bi se prirez mogao postupno snižavati svake godine u mandatu za četvrtinu i na kraju potpuno ukinuti.

Zahtjeve su podržali predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas i izvršni direktor Dražen Oreščanin istaknuvši kako je poduzetništvo ključ razvoja i napretka lokalne zajednice i kako je “potrebno skinuti stigmu s poduzetnika kao kriminalaca koji gledaju kako bi prevarili državu”.

“Zbog negativne percepcije u javnosti o poduzetnicima i raširenog mišljena kako je država najbolji poslodavac, razmišljamo o edukaciji građana koja bi krenula doslovce od vrtića. U Hrvatskoj imamo uspješne jednoroge poduzetnike, ali i desetke tisuća malih poduzetnika i obrtnika  koji guraju svoje male poslove, zapošljavaju sebe, članove obitelji i još nekoliko desetaka ili stotine radnika. To je način na koji velike ekonomije postaju moćne“, ustvrdio je Oreščanin.